Men alltså, dra mig baklänges på en tallpinne vad goda de här kakorna är! Jag blev bjuden på en sådan här kaka på Hanssons konditori här i Hofors, och jag var bara tvungen att tigga åt mig receptet! Jag ändrade om det lite så att det passar hushållsbakning bara 🙂 Spröd och knaprig yta, och en seg och söt mitten med en fin smak av citron.
Amaretto Limone, cirka 15 stycken
250 g mandelmassa
1 äggvita
2 msk strösocker
finrivet skal från en citron, endast det yttersta
1 dl florsocker
ev. några droppar gul karamellfärg eller pastafärg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Riv mandelmassan i en bunke.
3. Tillsätt äggvitan, socker och citronskal och eventuellt karamellfärg.
4. Vispa med en elvisp tills det är välblandat.
5. Häll upp florsockret i en skål.
6. Rulla bollar av degen, rulla bollarna i florsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Baka mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de har fin färg och har krackelerat lite.
Rulla bollarna i florsocker. De här är väldigt lika snökakor, fast helt olika i smaken!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Precis innan ugnen! Så spännande innan man vet om det kommer att bli bra 🙂
Nygräddade kakor, och det doftar ljuvligt!
Blev du nyfiken på de kakorna jag nämnde tidigare? Kika in här: Snökakor
För alla mina recept på småkakor, kika in här: Fredriks småkakor
Småkakor är alltid så roligt att göra. Oftast så är det ju faktiskt riktigt enkelt och det uppskattas när man har lite fika! Så vet ni ju regeln… Är de små, så får man ta två 😉