Annons

Äppelkaka med choklad – #browniestyle!

Äppelkaka på hösten är ungefär lika viktigt som gröt till jul. Min absoluta favorit är mormors äppelkaka som jag publicerat här tidigare, men i år fick jag mig en tanke att baka en äppelkaka med choklad och var tvungen att testa!

Här kommer resultatet, en saftig brownie med äpplen som är rullade i lite socker och kardemumma!

IMG_6354

Som alltid går det ju att variera sig, och är du mer en kanelkille eller en lakritstjej eller tvärtom, testa att rulla äpplena i det istället!

IMG_6379

Ingredienser kakan:
120 g smör
175 g mörk choklad
1/2 dl kakao
3 ägg
2 dl socker
2, 5 dl vetemjöl

Topping
2 äpplen
2 msk socker
0,5 – 1 tsk nymalda kardemummakärnor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper i botten, smörj och bröa sidorna.
3. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från plattan. Bryt chokladen till små bitar och tillsätt i smöret. Rör tills chokladen smält helt.
4. Vispa ner socker, och vispa sedan i ett ägg i taget.
5. Blanda kakao och mjöl och sikta i detta i chokladröran
6. Fyll formen med smeten
7. Skala äpplen, skiva och blanda med socker och kardemumma
8. Tryck ner äppelbitarna i smeten
9. Baka kakan mellan 40-45 minuter, låt svalna något, sedan är det bara att äta 🙂

IMG_6343
Det blev några äpplen kvar på fatet, äppelklyftor med lite socker och kardemumma på var riktigt smarrigt bara det!


IMG_6346
Chokladsmeten mmmmm…. När man gör brownie så använder man inte bakpulver eller bikarbonat för att man vill ha en kompakt kaka.


IMG_6352
Tryck ner äppelklyforna ordentligt, eftersom smeten är rätt kompakt så sjunker inte klyforna ner så mycket.


IMG_6399
Mastig, kraftig och mycket god!


 

Om du vill göra en vanlig så kan du testa mormor också, den hittar du här: Mormor Ingers Äppelkaka

 

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar