Annons

Banoffeepaj med choklad-dulce de leche

Igår hade vi middag med grannarna och jag ville testa en sådan där Banoffeepaj som jag sett lite både här och där, nu kan jag förstå varför, för det var SÅ gott!! Som en variant av marängsviss fast med digistivekex och dulce de leche.

Banoffepaj

Jag har fnulat varför det heter Banoffepaj, och det måste ju vara för att karamelliserad mjölk heter dulce de leche och är en sorts kolasås. Kola heter Toffee på engelska, och det är banan i och då blir det ju Banantoffee, eller förkortat Banoffee 🙂 På riktigt, det har jag fnulat på ett bra tag för att komma fram till hahahaha

Banoffeepaj

Ingredienser 5 portioner:
12 hemgjorda digestivekex (eller köpta)
1/2 burk karamelliserad mjölk med chokladsmak
2 dl grädde
2 bananer
Lite riven mörk choklad att garnera med

Gör så här: 
1. Krossa digistivekexen lite.
2. Vispa grädden lätt och luftigt.
3. Skiva bananen.
4. Varva kex, karamelliserad mjölk, bananskivor och grädde i en skål eller som en burk som jag gjort. Garnera med lite riven choklad.
5. Njut!

10042015-_MG_6897

Så nästa gång du har middag kan jag varmt rekommendera Banoffeepaj!

Vill du testa fler dessertser så hittar du flera godbitar här: Fredriks desserter

 

 

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar