Annons

Cheesecake i glas med saffran

Cheesecake i glas är verkligen en superenkel efterrätt som man kan variera med många goda smaker! Just nu är jag så sugen på både pepparkaka och saffran så det fick bli en kombination av båda! Saffranscheesecake är så gott, och jag toppade med lite sockrade frysta lingon som gav en härlig syra! Men det går bra att toppa med andra frukter och bär också.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Cheesecake i glas med saffran, 4 portioner

10-15 pepparkakor
25 g smält smör
0,5 g mortlad saffran
1 tsk whiskey, cocgnac, vodka, citronsaft eller vatten
200 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker

Dekoration:
Vispgrädde
Kryddgrönt
Lingon

Gör så här:
1. Krossa eller mixa pepparkakorna och blanda med smälta smöret. Fördela i fyra glas.
2. Blanda saffran och vätska i en bunke så att den släpper färg och smak.
3. Blanda i cream cheese, grädde och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp.
4. Fördela cheesecake i glasen och dekorera efter tycke och smak. De sockrade lingonen jag gjorde är frysta lingon rullade i strösocker.

Annons

Vätskan du blandar ut saffranet med är ganska oviktig, man säger att t.ex cognac ger mer smak, men då måste det stå några dagar, så att jag har saffranet i en vätska har faktiskt mest för att få ut både färg och smak ur saffranet. Blandar man det direkt i smöret så blir det varken smak eller färg.

Vill du ha fler recept med saffran så hittar du alla mina recept här: Baka med saffran

 

Dela på:

Annons

Laddar