Annons

Dubbelt så goda med saffran

Det här är verkligen min favoritkaka! Dubbelt så goda fick jag receptet av en läsare för ett par år sedan, efter det så har jag gjort dem massor av gånger med olika smaker. Nu till julen passar det perfekt med en saffranssmörkräm!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Dubbelt så goda med saffran, 30 st.

Kakorna:
250 g mandel eller mandelmjöl
5 dl florsocker
4 äggvitor

Saffranssmörkräm:
2 msk vatten
0,5 g saffran
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 äggula

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal mandeln och blanda med florsockret.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner de i blandningen. (spar en äggula till smörkrämen)
4. Klicka ut med en tesked på bakplåtspapper, eller använd en spritspåse. Det skall bli ca 60 stycken kakor.
5. Grädda ca 10 min i mitten av ugnen, låt kallna på papperet.
6. Blanda vatten och saffran och låt stå minst en kvart. Vispa smör, florsocker och äggulan riktigt fluffigt. Tillsätt saffransblandningen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm.
7. Spritsa saffranssmörkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två. Förvaras svalt och går utmärkt att frysa och tinar snabbt i rumstemperatur.

Annons

Vill du ha fler smaker på dessa kakor så hittar du alla mina olika här: Dubbelt så goda

 

Dela på:

Annons

Laddar