Annons
Annons

Energibar med chiafrön och choklad

Som jag berättat tidigare så är Emil glutenintolerant så då och då brukar vi fylla på med fikaförrådet åt honom också 🙂 Nu när vi flyttat till Hofors och slipper all restid så har det blivit mycket mer tid till träning för oss båda, så idag blev det en riktigt god energibar! Jag hade i lite rismjöl, så det är inte paleo, men annars så är det väldigt likt.

Annons

Mjölkfritt, glutenfritt och utan vitt socker!

glutenfri energibar med chiafrön

Jag blandade i lite chiafrön som är otroligt nyttiga. De är fulla med omega-3, proteiner och fibrer!

Annons

Ingredienser till 10 energibar med chiafrön och choklad

2 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl mandelmjölk

Topping:
50 g mörk choklad
8 urkärnade färska dadlar
1 dl mandelmjölk

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en liten form på ca 15X20cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Blanda mandelmjöl, rismjöl, kokosmjöl, chiafrön och vaniljpulver i en bunke.
3. Vispa ner mandelmjölken och låt degen svälla 5 minuter.
4. Tryck ut degen i formen och baka mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kakan svalna.
5. Finhacka chokladen.
6. Mixa dadlar och mandelmjölk till en lös puré. Lägg i en kastrull och värm upp tills det kokar.
7. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner den hacka chokladen och rör om till den smält helt.
8. Fördela chokladblandningen ovanpå kakan och ställ i kylen i en timme så att den stelnar lite.
9. Dela kakan i 10 delar.

energibar med choklad

Vill du testa fler energibar så hittar du mina tre bästa recept på energibar här: Energibar på tre sätt

 

 

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/citronfromage-med-passionsfrukt/