Annons

Fikaresan i Västsverige

Nu är jag precis på väg hem efter en helt otrolig bloggresa i Västsverige! Jag och fyra andra bloggare Tessan Bakar, Trattoria, Zeinas Kitchen och Baka med Frida har testat lite olika paket med just tema fika! Ni förstår att det här var något för mig 🙂

Jag kan börja med en liten sammanfattning! Jag har aldrig träffat så många eldsjälar inom just sina branscher som jag gjort under de här tre dagarna.

Annons
Annons

Allt från caféets historia, till kaffe, närproducerat, service och upplevelser! Jag är överväldigad och tacksam att jag fick vara med om detta! fikagruppen Här är gänget som fikade! Frida var med första dagen <3 fikavandring Vi började med en fikavandring i Kaféstaden Alingsås där vi fick en guidad tur med smakprovningar och mycket historia. Alingsås är en riktig fikastad, och det kallas ”The capitol of fika”. Jag kände mig som hemma direkt! Vi testade bullar från ANy´s, småkakor hos Ekstedsts, och även paleobollar hos Caé magasinet. Det finns verkligen fika för alla i Alingsås!

Vi testade även lite smakprover hos Nygrens som är med i White gudie. Just Västsverige har de flesta caféer och bagerier i White gudie, så det är erkänt bra! fikavandring alingsas Efter Alingsås åkte vi till Vara för att fika på Conditori Nordpolen, som även de är med i White guide.  Här var det riktigt lyxfika med massor av goda bakelser. esti bonor och brod Efter Nordpolen så gick vi till Esti Bönor och Bröd där vi träffade eldsjälen Maria. Här serveras det lokalproducerat med fantastiska smaker! Vi hade även koppning, att testa olika kaffesorter på olika sätt och vis! Vi bryggde även samma kaffe på tre olika sätt, och det var också en riktig upplevelse! Är du i Vara så är det verkligen värt ett besök! conditori nordpolen Övernattningen gjorde vi på Bjertorps slott där vi åt en fyrarätters middag. Vi gjorde en rundvandring i slottet. Fantastiskt vackert och jag sov som en prins 🙂 bjertorps slott Jag bodde i rummet längst upp till vänster, med utsikt över ägorna 🙂 alle Det var en helt magisk allé upp till slottet! bjertorps slott Middag på Bjertorps, den torsken var bland det godaste jag ätit! hotellfrukost Dag två började såklart med hotellfrukost och sen satt vi oss i minibussen och åkte till Per på Wästgötarna och Levene kvarn., en riktig eldsjäl för mjöl och ekologisk odling. Det darrade i hela huset när malen var igång! Vi fick några påsar med oss hem som jag ska testa ögonaböj! levene kvarn Sedan bar det av till Lidköping och vi fikade i det gamla rådhuset och åt Läckökringlor! radhuset lidkoping Gamla Rådhuset i Lidköping. lackokringla Läckökringlor är fantastiskt spröda och gjorda av smördeg. Sedan bar det av till Rörstrands museum och café där vi åt en härlig räkmacka på drömstadslimpa. Det brödet ska testas och receptet kommer ni hitta här mycket snart! En guidad visning av museet och dess historia. Vi träffade även Inger Persson som designat bland annat te-kannan ”Pop”! rorstrands museum Massor av vitt och blått! Jag var i porslinhimmelen i porslinsstaden Lidköing! inger persson rorstrand Vi fick testa att dreja på lera med mera, och jag trodde ju att jag kunde det där med att centrera nu när jag gått kurs och allt, men tji fick jag 🙂 Man glömmer ganska lätt! Men vi lyckades iaf med att få ihop lite alster som blev helt godkända! lera med mera, zeinas kitchen Sedan var det dags för fika i caféet på Rörstrand, det blev chokladtårta med kola på. Det var en vinnartårta från den årliga baktävlingen som de ordnar. Precis hur gott som helst! stadshotellet lidkoping Sen checkade vi in på Stadshotellet i Lidköping där vi även åt en riktig höjdarmiddag med riktigt höga och goda smaker! VD och delägare Mikaela Grundström bjöd på middag och satt även med som sällskap och berättade hur de har tänkt och planerat för stadshotellet. HUR trevligt som helst!

Varmrätten som var en röding med soyasmör och pepparrot kommer jag att drömma om! Även desserten var som du ser något utöver det vanliga, en hel bricka med små smakbitar av alla desserter. Vi somnade mätta, glada och helt fullproppade av nya intryck! marknad torget lidkoping Sista dagen avslutades med först en hotellfrukost, men självklart en fika till innan vi skildes åt! Vi började med lite shopping på torget och sedan var det café Limtorget. Här var det drömtårta, små söta koppar och kaffe serverat ur kaffekanna. Precis så som det ska vara! cafe limtorget Vill du testa något av det vi gjort så hittar du all info på Västsveriges hemsida som du hittar här: Västsverige. Bilden nedan är Gunilla Davidsson som jobbar på turistrådet Västsverige. Bästa reseledaren, minibussföraren och en eldsjälv för smak och Västsverige!

Fikavandring i Alingsås kostar 330kr och kan bokas HÄR.
Fika med guldkant med boende på Bjertorps slott kostar 1580kr och kan bokas HÄR.
Fika och njut i porslinsstaden med boende på stadshotellet i Lidköping kostar 1195kr, och bokas HÄR.

Riktigt bra priser, för väldigt mycket upplevelser! turistrådet   Tack för allt, och vi ses snart igen!

Annons
Dela på:
Annons

Laddar