Annons

Flygande Jacob – Recept på klassikern

Vem minns inte rätten flygande Jacob! Det här gjorde mamma ofta till oss när vi var små och jag älskade det! Kyckling, banan, jordnötter, krispig bacon i krämig sås. Det är ju verkligen lika gott nu som då! I originalrätten från Ove Jacobsson så använder han hel grillad kyckling och det vill jag verkligen tipsa om istället för att använda filé. Det är mer smak på kycklingen och den är extra saftig när den har helgrillats!

Annons

I originalreceptet är det salladskrydda, men jag använder bara salt och peppar på kycklingen.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Flygande Jacob, 4 portioner

1 färdiggrillad hel kyckling
2 st bananer
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl chilisås
1 pkt bacon, 140 g
1 dl salta rostade jordnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bena ur kycklingarna och grovhacka köttet och lägg  i en ugnssäker form. Salta och peppra lätt.
3. Skala och skiva bananerna och fördela över hela formen.
4. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen.
5. Bred blandningen över kyckling och bananbitar. Gratinera i ugnen ca 20 min.
6. Skär under tiden baconet i småbitar och knaperstek dem. Har kan du även passa på att koka riset så att allt är klart samtidigt.
7. Strö över bacon och jordnötter över den färdiggratinerade kycklingen. Servera med sallad och kokt ris.

Annons

Vill du ha fler recept på lättagade middagar så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar