Annons

Fredriks Fika + Allers = Sant

Hej! Fredrik Nylén här, och som du ser börjar jag blogga för Allers idag! Det känns otroligt roligt och när jag fick frågan för ett tag sedan så kändes det rätt på en gång! Jag tänkte att det kan ju vara trevligt att säga hej och berätta lite om mig nu när jag är på en helt ny sida!

Annons
Fotograf Ann-Sofie Åberg

Jag startade den här bloggen för snart 5 år sedan efter att vi spelade in programmet Hela Sverige Bakar. Där var jag med och kammade hem andraplatsen! Jag startade bloggen mest för att spara alla recept som jag hade med i programmet, men bloggen växte ganska snabbt. Jag älskar att skapa, baka och fotografera och kontakten med alla läsare.

Bild från när vi hade en lite reunion på Hela Sverige Bakar.
Annons

Sedan ganska precis två år sedan slutade jag med heltidsjobb som HR Business Partner och började arbeta som bloggare och fotograf. Samtidigt som jag gjorde det så bestämde sig jag och min Sambo Emil för att flytta till Hofors.

Vi hade redan haft tanken att flytta ett tag och vi kikade på olika hus i Hofors. När en gammal baptistkyrka dök upp till salu så blev det köp direkt! Här bor vi och arbetar hemifrån båda två. Jag bakar och fotar, Emil sitter på tredje våningen och jobbar som översättare och massageterapeut.

Här på bloggen testar jag massor av olika recept. Det blir mycket bakning men även mat, tips och lite från när jag hittar på andra roliga saker.

Annons

Mina fem mest lästa recept som många gillar är dessa. Klicka på namnet så kommer du till receptet:

På fritiden så springer jag ganska mycket. Jag är anmäld till Stockholm marathon nu i sommar, och det datumet närmar sig snabbare än vad jag vill att det ska göra 🙂 Jag och Emil tränar och umgås med vänner, men att sitta och mysa framför en bra film är något av det bästa vi vet. Vi åker till Floby titt som tätt eftersom Emil kommer därifrån.

Just nu drömmer jag om en hund och har ögonen på rasen spansk vattenhund. De här godbitarna hälsade vi på häromdagen hos kenneln Arinzanos.

Annons

Kika runt här på bloggen och tveka aldrig att höra av dig om det är något du undrar över! Har du något favoritrecept som du vill att jag ska testa på bloggen så kan du mejla mig på: [email protected]

Jag har även en bok som jag släppte 2016 och just nu håller jag på med min andra bok som kommer ut i höst. Min bok Fredriks Fika är just nu på bokrean hos Adlibris till ett pangpris! Boken hittar du här: Fredriks Fika – Bakat med glädje!

Välkommen till min blogg! Vi ska ha väldigt roligt i köket tillsammans!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Dela på:

8 kommentarer till “Fredriks Fika + Allers = Sant”

 1. Fredriks Fika skriver: 1 mars, 2018

  Testar att kommentera själv för att se om det fungerar, fungerar det för dig?


 2. Fredriks Fika skriver: 1 mars, 2018

  Testar att kommentera själv för att se om det fungerar, fungerar det för dig?


 3. Annelie Anderssonblomsterochbakverk.se skriver: 1 mars, 2018

  Fredrik, så roligt och spännande! Ser fram emot att fortsätta följa dig här. Såklart. Kram!


 4. Annelie Anderssonblomsterochbakverk.se skriver: 1 mars, 2018

  Fredrik, så roligt och spännande! Ser fram emot att fortsätta följa dig här. Såklart. Kram!


 5. Fredriks Fika skriver: 13 mars, 2018

  Välkommen <3


 6. Fredriks Fika skriver: 13 mars, 2018

  Välkommen <3


 7. Fredriks Fika skriver: 13 mars, 2018

  Så roligt att höra! Det är bara att fråga på om det är något! <3


 8. Fredriks Fika skriver: 13 mars, 2018

  Så roligt att höra! Det är bara att fråga på om det är något! <3


Annons

Laddar