Den här rabarberkakan är verkligen så enkel och rolig att göra! Man bara rör ihop ingredienserna, på med rabarber, hyvlat smör och pärlsocker och sen är det bara att baka av! En superenkel rabarberkaka! Jag vet att frågan kommer komma, och nej, det är inget bakpulver i den här kakan :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Enkel rabarberkaka, 8 portioner 3 ägg 2,5 dl socker 3 dl vetemjöl 2-3 rabarberstjälkar cirka 100 g smör 2 msk pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en springform på cirka 22 cm i diameter. 2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör till en slät smet. 3. Skölj och skär rabarbern i centimeterlånga bitar. 4. Fyll formen med smeten, fördela rabarbern över smeten, skiva smör över hela kakan och strö på pärlsocker. 5. Baka kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter, känn med en sticka i mitten att den ska komma ut ren. 6. Servera gärna med råkräm. Vill du ha ännu fler smarriga recept med rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber