Annons

Grekiskt lantbröd

Finns det något godare än ljust, saftigt och nybakat bröd? Jo, Grekiskt lantbröd, för det är faktiskt det allra godaste! När jag var yngre jobbade jag flera säsonger i Grekland, och jag tröttnar aldrig på det goda brödet som är lite kompakt och matigt! Tillsammans med tzatsiki så är det ren och skär magi!

recept på grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd, 2 bröd

50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 dl naturell yoghurt, 3%
1 dl olivolja
1 msk honung
2 tsk salt
11-12 dl vetemjöl special

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Blanda i yoghurt, olivolja, honung och salt.
2. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt för hand.  Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och skär den i två lika stora delar. Forma till två runda bröd och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
5. Sikta vetemjöl på bröden och skär några snitt med vass kniv.
6. Grädda bröden mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp det.

recept på grekiskt lantbröd

Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

 

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar