Annons

Långweekend i Rom!

Åh vad jag är kär – i Rom! Vi har pratat och planerat den här resan så länge och nu blev den äntligen av! Här kommer en rejäl bildbomb från våra dagar i Rom.

Det finns så mycket historia i Rom, och den känns verkligen överallt man går! Vi skulle bara gå ut och äta och gick förbi Fontana di Trevi! Bilden ovan har jag tryckt mig fram så jag kom nära, bilden nedan är en panoramabild hur det ser ut egentligen 🙂

Annons

Vi har gjort stadsresor tidigare och lärt oss att vi inte ska planera in så himla mycket, vi blir mest trött och så blir det inte kul till slut. Så denna resa hade vi planerat in en endaste sak = Colosseum! Det har varit en dröm sedan jag var liten att gå in på Colosseum.

Annons

Vi hade hört mycket om långa köer, att man inte får gå överallt så vi kollade upp guidade visningar innan vi åkte. Vi hittade en som det stod att man får gå före i kön, gå ut på självaste arenan, små grupper och allt vi ville ha. Den kostade rätt mycket och det kändes läskigt att lägga de pengarna på något som man inte har en aning om det är lurendrejeri eller inte. Men hur det än var så bokade vi och chansade och det var värt varje krona!

Vi hade världens härligaste guide som var otroligt påläst. Vi hade personer i gruppen som hade riktigt kluriga frågor som hon bara svarade på som rinnande vatten. Vi gick inte före i kön, utan man fick gå in en egen ingång där vi kom in direkt på arenan!

Här kom det lite tårar på mig, det var bland det mäktigaste jag varit med om! Färdigställd 80 år efter kristus och med så för tiden avancerade system!

Annons

Jag ska inte tjata på så mycket om historian kring Colosseum, vilket vi fick lära oss är ett smeknamn på arenan – Flaviska amfiteatern heter den egentligen. Jag tipsar helt oberoende om den guidade turen vi tog, jag kan verkligen rekommendera den!  Du hittar den här: Get your guide

Just vår guide hette Anna Butterworth och var inhyrd för dagen, man kan boka henne direkt också på Storytellingrome.com  Hon var verkligen hur bra som helst, lätt att förstå och berättade allt sådär så att det blir extra intressant!

Sedan besökte vi Paletine Hill och Forum Romanum.

Annons

I vårt förhållande är det Emil som är reseledare 🙂 Så han hade kollat upp massor, allt ifrån tunnelbanor till restauranger och sevärdheter. Något som Rom är otroligt bra på är glutenfri mat så det testade vi mycket! En av de bästa restaurangerna vi var på heter Mama Eat. De har en meny, och två olika kök så att man kan beställa exakt samma sak som glutenfritt eller med gluten. Godaste pizzan någonsin enligt både mig och Emil, jag åt med gluten och han utan! Du hittar den här: Mama eat i Trastevere som är värt ett besök bara det, supermysigt område.

Den här pizzan är alltså glutenfri! Perfekt botten som var sååå god!

Vi var även till ett bageri som enbart bakar glutenfritt. Vi gick all in på paj, bakelse och croissant 🙂 Bageriet låg ganska nära St. Peterskyrkan och heter Le Altre Farine del Mulino.

Annons

Efter Colosseum så gick vi såklart till alla större sevärdheter som här ovan, Pantheon.

Taket i Pantheon är bara så häftigt!

Sista kvällen tog vi en promenad till Colosseum en sista gång, bara så vi fick se det upplyst!

Annons

Funderar du på att åka till Rom så kan jag varmt rekommendera det! Otroligt trevlig stad, underbara människor, massor av god mat och så mycket att se!

Älskar att turista 🙂

 

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/tillat-kakor/