Annons

Marshmallows med polkagrissmak

Idag kör vi en favorit i repris!

Mina smarriga Marshmallows med polkasmak! De här var verkligen roliga att göra, och innan jag gjorde dem så trodde jag att det inte gick att göra egna marshmallows 🙂

marshmallows med polkagris

Det man kan göra är att använda dessa till att ha i t.ex Rocky Road, så blir det en lite rolig variation på godiset!

Ingredienser
21 g gelatinpulver
120 g vatten

60 g vatten
400 g strösocker
225 g vit sirap
1/4 tsk salt
1,5 tsk pepparmintessens
Röd pastafärg
4 msk Florsocker
1 tsk Maizenamjöl

Gör så här: 
1. Smörj en form med ett tunt lager matolja, om du har en silikonform är det toppen!
2. Mät upp gelantinpulver i en värmetålig skål och blanda med 120g vatten låt stå 5-10 minuter
3. Mät upp socker, 60g vatten och sirap i en kastrull, låt koka upp. När det kokar som mest sätter du klockan på 1 minut och låter det stormkoka, rör regelbundet så det inte fastnar.
4. Häll den heta vätskan direkt i gelantinet och tillsätt saltet. Vispa med elvisp eller om du har en köksmaskin så använder du den. Vätskan ska vispas mellan 8-12 minuter beroende på vad du använder. Du kan ta upp en klick av skummet och lägga på en tallrik, kan du ta på ytan efter ca 30 sekunder så är det färdigvispat.
5. Tillsätt pepparminten och vispa tills det är välblandat.
6. Ha i hälften av smeten i formen, ta en tandpetare och doppa i färgburken, dra lite röda ränder så det blir polkagrisrandigt, tillsätt resten av smeten och dra ränder även i det.
7. Låt stå i minst tre timmar, gärna längre!
8. Skär, klipp eller stansa ut de formar du vill ha, doppa t.ex saxen i florsocker/maizenablandningen så klibbar det inte så mycket. Rulla de färdiga bitarna i florsocker/maizenablandningen. Klart att ätas!
09122014-IMGP4102

Annons
Dela på:
Annons

Laddar