Annons

Nasi goreng – Enkelt recept

Här är en väldigt förenklad variant av nasi goreng! Indonesisk pytt med kyckling och curry som är riktigt lättlagad och god! Vill du göra det superenkelt (vilket jag gjorde) så köpte jag en påse färdigriven blandning av morötter och vitkål 🙂 Du kan givetvis variera med olika grönsaker efter tycke och smak.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Nasi goreng, 4 portioner

4 portioner ris
600 g kycklingfilé
150 g vitkål
150 g morötter
2 salladslökar (eller 1 gul lök)
2 klyftor vitlök
3 dl gröna ärtor
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
3 dl gröna ärtor
salt och peppar

Vid servering:
Sweet chili
Ev. lite färsk koriander

Gör så här:
1. Koka riset enligt förpackningen. Jag använde basmatiris.
2. Strimla kycklingfilén och salladslök. Riv vitkål och morötter. Finhacka vitlöken.
3. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna, wok eller gryta. Stek kycklingen och salta och peppra efter smak.
4. När kycklingen nästa är klar, tillsätt salladslök, vitkål, morötter, vitlök och gröna ärtor. Pudra över curry och gurkmeja och låt steka tills vitkålen och morötterna är mjuka men fortfarande lite tuggmotstånd.
5. Avsluta med att blanda ner det kokta riset och vänd samman. Smaka av med salt och peppar.
6. Garnera eventuellt med lite färsk koriander och servera med sweet chili.

Annons

Vill du ha fler lättlagade middagstips så hittar du massor av mina recept här: Middagstips

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar