Annons
Annons

Pepparkakshus 2016 – Kyrkan

Nu är årets pepparkakshus dekorerat och klart! I år så fick det bli vårt hus, fast i lite mindre skala 🙂 Du kan ju kika in HÄR och HÄR så får du se om du tycker det är likt!

Pepparkakshus 2016

pepparkakshus

Jag ritade mallen själv, och sedan är det bara at börja klippa! Vill du ha tips på mallar så hittar du det här: Mallar pepparkakshus

pepparkakshus

Jag gjorde degen och lät den stå två dagar innan jag började baka.

Annons
Annons

Av någon anledning så kavlar jag alltid degen lite väl tjock för att jag vill att det ska hålla ordentligt, men jag tror du kan kavla den mycket tunnare! Perfekta pepparkaksdegen till husbygge hittar du här: Pepparkaksdeg till hus

pepparkakshus

I år dekorerade jag med mycket polkakäppar som fick bli husknutar, och lite godis och så den perfekta kristyren jag alltid använder! Den bli fluffig, lätt att spritsa och den stelnar fort. Receptet hittar du här: Kristyr

pepparkaksgran

Det är alltid roligt att göra lite mer saker som man har runtomkring huset för att få lite miljö!

pepparkakshus

Vi håller på att måla huset blått, så det fick bli fullt med blå smarties runtom 🙂 Sen tog de blå slut, och då fick det bli gröna, hehehe. Man får vara kreativ och påhittig till tusen när man håller på!

pepparkakshus

Det ska inte vara några tvivel om vilka som bor här 😉 Huset satt jag ihop med smält socker, det håller så bra av det, men det är verkligen varmt så var försiktig!

pepparkakshus

AnnonsJag använde en stjärntyll och spritsade runt kanterna, sedan en liten rund tyll och gjorde istappar. Visst längtar man efter lite mer snö nu??

pepparkakshus

Här står huset i fönstret. Vi har redan fuskat och satt upp julstjärnorna i förväg, vi älskar julen här i vårt hem!!

pepparkakshus belysning

I huset har jag en vanlig ugnslampa med låg watt som inte blir varm. Till fönster har jag gelatinblad. Tänkte första smälta karameller som jag har hört att man kan göra, men jag ville ha ljusa genomskinliga fönster i år.

pepparkakshus

Här kan du se lite fler bilder på andra hus jag gjort. Pepparkakshuset 2013

pepparkakshus

Peparkakshuset 2014

pepparkakshus

AnnonsPepparkakshuset 2015

pepparkakshus

Hoppas du blir sugen att göra ett också!! Jag passar på att tipsa dig som bor i Stockhol eller som ska besöka stockolm att se utställningen på ArkDes!  Där är det som en dröm av pepparkakshus som görs av både proffs och amatörer. Helt underbart!

pepparkakshus belysning

 

 

 

Dela på:
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/gloggmingel-recept-pa-julbak-och-julgodis/