Annons

Riktigt smarriga chokladbollar

Idag skulle det bjudas på lite fika på jobbet, och jag hade inte så mycket tid igår! Vad är då bättre än några riktigt smarriga chokladbollar 🙂 Snabbt att göra, alltid uppskattat!

chokladbollar

Just dessa gobitar så använde jag äkta vaniljpulver och en kapsel med nespressos chokladkaffe 🙂 Det blev riktigt gott och en ordentlig smak av choklad.

Annons

Jag använder ekologiska havregryn och jag vill ha dem hela så att det är något att tugga på. Jag har även lite mindre socker i receptet när det är pärlsocker på.

IMG_5447

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl espresso eller starkt kaffe
9 dl havregryn
Gör så här:
1. Rör ihop smör och socker.
2. Rör i kakao, vaniljpulver, espresso och havregryn
3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker, kokos, mandel eller sesamfrön.
4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite
5. ÄT!

IMG_5449

Jag hade en bra rullardag igår och fick till alla till samma storlek! Oftast så blir det några små och söta, och några alldeles för stora 🙂

bästa chokladbollarna

Kollegorna uppskattade det väldigt mycket 🙂 Oftast tar jag ju med mig lite saker jag testat med annorlunda smaker, dock så är det de enklaste som går hem bäst!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar