Annons

Saftig Mjuk Pepparkaka

Är du trött på lite halvtorra mjuka kakor? Vill du att det ska vara rejält med smak? Här är svaret! (Ok, det där lät lite väl mycket TV-Shop 🙂 )

Här är ett recept på en Mjuk Pepparkaka som jag testade igår, som blev så otroligt saftig! Jag Använde ett recept på en sandkaka jag gjorde tidigare i år, modifierade det och tillsatte ordentligt med pepparkakskryddor och vad som kom ut ur ugnen var den mest väldoftande mjuka pepparkaka jag någonsin gjort!

saftig mjuk pepparkaka

Eftersom både jag och Emil verkligen längtar efter snön så lekte vi lite snöstorm också 🙂 Det är ju fortfarande några dagar kvar till jul så vi hinner säkert få en vit jul!

mjuk pepparkaka

Annons

Ingredienser till en Mjuk Pepparkaka 

225 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 st ägg
2 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.
2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner
blandningen och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.
6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.
7. Garnera gärna med florsocker.

mjuk pepparkaka

För mig är det här en perfekt mjuk kaka, sådär lite extra saftig precis i mitten.

Vi hade verkligen roligt när vi fotade snöfallet! Hahaha, den kan vara så att vi gick loss med lite väl mycket florsocker, men vi tänkte mer ”snöstorm” än ett stilla singlande snöfall.

saftig mjuk pepparkaka

Hoppas du blir sugen att testa denna! För den var verkligen makalöst god!

Vill du testa fler muka kakor jag gjort så hittar du dem här: Fredriks Mjuka Kakor

 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar