Annons

Superenkel rabarberkaka

Den här rabarberkakan är verkligen så enkel och rolig att göra! Man bara rör ihop ingredienserna, på med rabarber, hyvlat smör och pärlsocker och sen är det bara att baka av! En superenkel rabarberkaka!

Annons

Jag vet att frågan kommer komma, och nej, det är inget bakpulver i den här kakan 🙂

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Enkel rabarberkaka, 8 portioner

3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2-3 rabarberstjälkar
cirka 100 g smör
2 msk pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en springform på cirka 22 cm i diameter.
2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör till en slät smet.
3. Skölj och skär rabarbern i centimeterlånga bitar.
4. Fyll formen med smeten, fördela rabarbern över smeten, skiva smör över hela kakan och strö på pärlsocker.
5. Baka kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter, känn med en sticka i mitten att den ska komma ut ren.
6. Servera gärna med råkräm.

Annons

Vill du ha ännu fler smarriga recept med rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber

 

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/mazarinmuffins-med-rabarber/