Annons

Tull-Tull


Kärt barn har många namn brukar det heta. Här är mitt favoritbröd! Just detta bröd brukade mamma alltid göra när vi var små. Eldade i vedspisen och stekte tunnbröd.
Vi kallade det Tull-Tull, det kan också kallas Stompa, Tu-tull säger mormor att det heter.

Annons
Annons

Det är ett mjukt tunnbröd som man steker i stekpanna, obs, det ska vara en stekpanna av gjutjärn! Sådana där teflon betackar jag mig för!

1,5 liter rågsikt
5 dl filmjölk (Fet, inge mellan eller lätt!)
1,5dl sirap
2 tsk fänkål
2tsk anis
2tsk salt
2tsk bikarbonat


Mortla hel anis och fänkål, blanda fil, sirap och kryddor i en bunke. Blanda bikarbonaten med mjölet och blanda det med filblandningen. Blanda till en fast deg.
Rulla ut hela degen till en rulle och dela i 20 delar, kavla ut varje del till en rund pannkaka, nagga med en gaffel.
Värm en gjutjärnsstekpanna till medelvärme plus lite till. Stek bröden i en torr gjutjärnspanna tills de får en fin färg på båda sidorna, servera omedelbums! Mitt bästa serveringstipps är smör, bara smör. Brödet är så gott som det är!
 

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar