Riktigt snabba frallor när man vill ha nybakat till antingen frukost eller till middagen! De här rör du ihop på ett kick och de behöver bara 10 minuter i ugnen. Receptet är inspirerat av Lindas Bakskolas 10-minutersbröd <3
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika
10-minuters bröd, 10 st.
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
2,5 dl mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt olja och mjölk och rör ihop till en rätt lös deg. Arbeta degen ett par minuter med en träslev så den går att tapå med fingertopparna utan att den klibbar.
4. Dela degen i 10 bitar och rulla till frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör ett par snitt i varje fralla.
5. Baka mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du en mängd här: Fredriks bröd