Annons

Apelsinrutor – Ljuvlig apelsinkaka

De här apelsinrutorna råder det ingen tvekan om att de smakar apelsin. Jag använder både saften i kakan och zest till glasyren, en riktig apelsindröm!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

Apelsinrutor, 20 st

3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl nypressad apelsinjuice
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
Skal av en apelsin
2 äggulor
0,5 dl kokosflingor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner apelsinjuicen.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Smält samman smör, socker och apelsinskal i en kastrull.
6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.

Annons

Älskar du också saker i rutor? Då kommer du att älska de här äppelrutorna! Recept: Äppelrutor

recept på äppelrutor

 

Dela på:

Annons

Laddar