Annons

Äppelakaka "Extra allt"

En otroligt saftig äppelkaka, proppad med äpplen och ovanpå detta en kanelcrumble… Ni förstår hur god denna är va?? Som den bästa äppelkakakan blandat med smulpaj samtidigt. Min bonusgudson William sa att det var den godaste kakan jag gjort 🙂

mjuk äppelkaka

Grundkakan gjorde jag utifrån mormors bästa äppelkaka, och sedan la jag till ”extra allt” 🙂 Jag kände för en riktig kioskvältare av kaka helt enkelt!

äppelakaka med crumble

Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl grädde

Äppelfyllning
2-3 äpplen
½ msk kanel
2 msk socker


Kanelcrumble
50 g smör
50 g havregryn
50 g socker
50 g vetemjöl
1/2 msk kanel

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en avlång form på ca 1,5 liter.
2. Vispa socker och smör så det blir luftigt, rör ner ägget.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten
4. Häll i grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet. Fördela smeten i formen.
5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker/kanel.
6. Nyp ihop ingredienserna till crumblen.
7. Tryck ner äpplena till ungefär hälften. Strö crumble över hela kakan.
8. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna och servera som den är, eller med lite god vaniljsås.

03102015-_MG_5438

Lätt en ny favorit bland mina mjuka kakakor!

saftig äppelkaka med kanelcrumble

Annons
Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar