Annons

Äppelkaka med kanel och kardemumma

Åh alltså den här äppelkakan!! Så otroligt saftig och den är supenkel att göra! Jag kunde inte hålla mig, jag åt en bit till direkt efter att jag åt den första 🙂

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

 

Äppelkaka med kanel och kardemumma, 8 bitar

150 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma

+ Vaniljsås till servering, recept: Vaniljsås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Skala och skiva äpplena och blanda skivorna med socker, kanel och kardemumma. Tryck ner äppelskivorna halvvägs i smeten.
5. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den.

Annons

Älskar du också att baka med äpplen så har jag samlat massor av recept här: Baka med äpplen

Massor av recept som du kan baka med äpplen

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar