Saftiga, smakrika och helt underbara äppelrutor med kanel och kardemumma! jag har testat mig fram med olika recept och det här tycker jag är perfekt! Ibland kan äpplena stanna kvar ovanpå och då blir kakan lite torr, och ibland sjunker allt till botten.
Det här receptet så sjunker äpplena ner lite lagom och det blev så saftig kaka!
Till kakan serverade jag min rårörda vaniljsås, match made in heaven! Receptet hittar du här: Rårörd vaniljsås
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika
Äppelrutor, 15 stora bitar
4 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
kakan:
175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker, kanel och kardemumma och vänd äppelklyftorna i blandningen.
3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken.
4. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren.
7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.
Det är ju faktiskt det bästa med hösten, att baka med massor av goda äpplen och bara mysa!
Vill du ha fler recept på äpplen hittar du alla recept här: Baka med äpplen