Annons

Äppelrutor med kanel och kardemumma

Saftiga, smakrika och helt underbara äppelrutor med kanel och kardemumma! jag har testat mig fram med olika recept och det här tycker jag är perfekt! Ibland kan äpplena stanna kvar ovanpå och då blir kakan lite torr, och ibland sjunker allt till botten.

Annons

Det här receptet så sjunker äpplena ner lite lagom och det blev så saftig kaka!

recept på äppelrutor

Till kakan serverade jag min rårörda vaniljsås, match made in heaven! Receptet hittar du här: Rårörd vaniljsås

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

recept på äppelrutor

Annons

Äppelrutor, 15 stora bitar

4 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma

kakan:
175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker, kanel och kardemumma och vänd äppelklyftorna i blandningen.
3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken.
4. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren.
7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.

recept på äppelrutor

Det är ju faktiskt det bästa med hösten, att baka med massor av goda äpplen och bara mysa!

Vill du ha fler recept på äpplen hittar du alla recept här: Baka med äpplen 

recept på äppelrutor

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar