Annons

Årskrönika 2018

Vilket fantastiskt 2018 det har varit, så mycket har hänt både privat och på jobbet så för första gången ska jag sammanställa allt i en årskrönika. Jag vill börja att tacka alla er som läser min blogg, följer på Instagram och Facebook och utan er skulle jag ju inte ha ett jobb 🙂 Ni är bäst! Jag älskar mitt jobb och att det faktiskt är så brokigt som det är gör att det aldrig blir tråkigt.I början av 2018 så jobbade jag stenhårt med min andra bok Baka Bullar. Det var en konstant doft av nybakade bullar här hemma i vår kyrka 🙂 Jag passade även på att fylla 40! Dock höll vi på festen till sommaren då varken jag eller Emil hade tid. Emil fixade en överraskningsresa till Tällberg så vi gick på spa, åt gott och bara myste!Under tiden som jag höll på med boken så planerade jag även flytten av bloggen. Det känns som att jag har varit här hos Allers hur länge som helst, men det var inte förrän den 1 mars som jag flyttade från Bonnier till Allers. Jag trivs så bra här och jag älskar att blogga mer om mat och annat nu som jag inte gjorde förut.

Jag är en person som tycker att livet blir mycket mer spännande och roligt om man säger JA! Nej leder ju sällan till något nytt. Så när jag fick förfrågan om att fotografera Ankarsrums nya kokbok så tackade jag såklart JA! Så medan jag håller på med min bok, är mitt i en flytt av bloggen så börjar jag även med deras bok. Såhär i retrospekt så kanske det blev lite mycket 🙂 Men det var såååå kul!Sen blev det flytt av bloggen och en riktig nystart! Jag var nere i Malmö och vi filmade och fotade i flera dagar. Bland annat Utmaningarnas kök tillsammans med Maud och Sandra. Så kul att baka och laga mat tillsammans med sådana fullblodsproffs!

Här kan du se utmaningarnas kök:

">


I mars var jag på Hembakatmässan och bakade och träffade massor av läsare! Jag bakade Nutellarulltårta på 20 minuter 🙂Jag började med en nyhet här på bloggen: Läsarrecept! Det var så himla roligt att få testa och baka era favoritrecept! Jag kommer att plocka upp den bollen igen, men det dök upp en sak som gjorde att jag inte riktigt hann med 🙂

Fredriks fika läsarrecept

AnnonsEn vardagskväll i mitten på maj så ringde produktionen av Hela Sverige Bakar och undrade om jag vill arbeta med dem under inspelningarna som receptkoordinator. Jag sa såklart JA! Så två dagar senare så stod jag där i tältet igen, men denna gång bakom kameran 🙂 Mitt jobb var att gå igenom alla recept och sedan vara med i tältet så att kamerateamet kunde fånga alla häftiga saker som deltagarna bakade. Hur kul som helst, men det var lite kämpigt att hinna med allt när jag var bortrest lite över en månad.Mitt i inspelningarna så gjorde jag även något som jag har haft som mål och dröm i flera år – att springa ett marathon! Jag hade tränat flera månader och när startskottet gick den 2 juni så var det den varmaste dagen på länge. Jag var sååå nervös, men jag tog det lugnt, stannade och drack och efter lite över 5 timmar så var jag i mål! Jag bara grät och grät och var så himla stolt!Efter inspelningarna åkte jag hem och packade om väskorna och drog iväg till Frankrike som gästfotograf på Hélena Parmérs resa Wish it – Dream it – Do it! Vi åkte till Provance, bodde i en gammal stad i ett superhäftigt hus och fotade järnet i en vecka!Jag och Emil slog till med kalas här hemma i vår trädgård. Jag fyllde 40 och Emil 30 detta år, så vi hade grillfest i trädgården! Alla trodde vi skulle gifta oss 🙂 Men vi ville bara kalas för att kalasa! Bröllop får det bli en annan gång 😉Sen var det sommar och lite semester! Vi hade en heeeeelt fantastisk sommar där vi mest var hemma. Solen sken och vi badade, badade och badade mest hela tiden. Efter allt farande och flängande så var det riktigt skönt att mest vara hemma.

En dag på sommaren så sitter Emil med mobilen och kollar lite på SKKs hemsida på Spanska vattenhundar och hamnar hos en kull som var så söt. Ska vi köpa en säger han! Jag har verkligen tjatat, argumenterat och velat ha hund i 6 år, så vad säger jag? = JA!!! Så vi sätter oss i bilen och åker till Söderköping och Shakimas kennel där vi träffar ett helt gäng valpar. En av dem var ju vår lilla Lovis!

AnnonsSista augusti så åker vi och hämtar hem henne. Det är på riktigt ett av våra bästa beslut någonsin. Lovis är bara helt fantastisk på alla sätt och vis. Hon hänger med oss här hemma, leker, busar, sover och vi hittar på så mycket roligt!Kort efter vi har fått hem henne så är det boksläpp och vi har stort kalas med nybakade bullar här hemma i vår kyrka 🙂Jag var på Nyhetsmorgon på kanelbullens dag och bakade massor av bullar med Jenny och Steffo.

Annons


Hösten var verkligen mycket bok och bullar. Jag var tillsammans med Ankarsrum på Bak och Chokladfestivalen. Där bakade jag bullar, hade kurs i att baka bullar och träffade massor av underbara läsare. Bästa jag vet är när ni kommer fram och jag får en kram! Kramar är bäst 🙂Nu senaste månaderna har jag planerat att göra om köket, det ska bli sjukt kul! I slutet på februari kommer det att ske.

En annan rolig sak är att jag har börjat med bok nummer tre!! Så nu till hösten så kommer det komma en bok som många har frågat efter, en bok full med matbröd!

Förutom allt detta så har jag bakat och lagat över 200 recept till bloggen, fotat bröllop och familjer, umgåtts med vänner, tränat och senaste månaderna myst massor med Lovis!Tusen tack för detta år och nu ser jag fram emot 2019 och vad som händer då!
Gott slut och gott nytt 2019!


 

 

 

 

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar