Annons

Årskrönika 2020

Alldeles strax är det slut på 2020 och jag brukar alltid sammanfatta året med lite bilder och händelser. 2020 får väl ända hamna på en topplacering av märkliga år som inte liknar något annat i mitt liv i alla fall. Men vi tar det från början!

Annons

Januari och februari och ända in i mars så jobbade jag med min senaste bok Baka med choklad. Jag bakade, stylade och fotade för glatta livet!

Det är alltid lika spännande att göra en ny bok. Först har jag en plan, sen när jag står där i köket så börjar det hända grejer och det dyker upp massor av nya idéer i huvudet som jag bara måste testa.

Annons

Här nedan ser ni när jag håller på att styla upp en bild som senare även blev omslaget.

När boken var inskickad så firade vi med en långhelg i Sälen. Det här var precis veckorna innan Corona slog till ordentligt. Jag har för mig att det första bekräftade fallet kom medan vi var där.

Sen blev det Corona och precis som för alla andra så kom det som en chock. Att inte längre kunna kramas (jag är en extremt stor kram-gillare) att hålla avstånd, inte umgås. I början blev det även mycket mindre jobb så då var jag ganska orolig. De första månaderna handlade jag allt åt mormor och morfar som satt i karantän. Rent arbetsmässigt jobbar jag och Emil hemma båda två och har gjort i 5 år så det är ingen skillnad från förut.

Jag jobbade på som vanligt och vi gjorde inte så himla mycket. Jag har kollat igenom bilder från mars-juni och jag jobbade i princip hela tiden 🙂 Men sen blev det ju bättre där och man trodde det mer eller mindre var över.

Annons

Den 30 maj så hade jag mitt klassiska boksläpp i Hofors och vi Corona-anpassade kalaset med att vara ute.

Något som man faktiskt fick göra var ju att vara ute, och det har vi varit otroligt mycket i år! Carola och Harry på bästa Fika-stenen på Söderåsen i Torsåker.

På högsommaren så åkte vi och hälsade på våra vänner och åt massor av glass i Trosa!

Annons

Vi åkte även till Floby och Falköping till Bästa K-design och hade ett boksläpp där!

Jag har varit sugen att fjällvandra i flera år men Emil är totalt osugen, så jag och Lovis bestämde oss för att ta tag i det själva! Jag läste på, förberedde, köpte tält och så drog vi till Fulufjället! Det var verkligen heeeelt fantastiskt! Jag spelade då in min första vlogg, den kan du se här nedan:

Nu håller vi på att planera sommarens vandring, och jag tror det lutar åt Jämtlandstriangeln.

Annons

Jag och min kompis Andreas sprang Stockholm Maraton, fast i Hofors 🙂 Det var en upplevelse det också! Det blev ju inställt så jag kanske inte hade tränat så mycket som jag borde så det var rätt jobbigt, men vi gjorde det och fick medalj!

Under hösten började det komma in mer jobb också och jag vill passa på att tacka alla kunder för 2020!

Att ha hund under den här pandemin har varit en stor hjälp! Vi måste ut oavsett, och då ser vi till att ha riktigt kul! Vår granne Carina och Lovis bästa kompis Happy har varit här och lekt massor!

Annons

En tråkig sak är att vår Lovis (Shakimas Quantum of Solace) blev sjuk under hösten. Hon blev dålig i magen och vi fick inte bukt med det på många veckor. Till slut så åkte vi till veterinären och tog prover och det visade sig att hon har EPI – en sjukdom som gör att hennes bukspottskörtel inte fungerar och hon kan inte ta upp näringen i maten. Jag tror jag grät en vecka oavbrutet för att jag tyckte så synd om henne för att hon varit sjuk. Men det absolut bästa i kråksången är att det går att medicinera med enzymer. Nu några månader senare så har vi hittat balans med medicinerna och Lovis mår precis hur bra som helst och är lika pigg som vanligt igen. Hon kommer leva ett långt och friskt liv med medicinerna <3

Under senhösten så blev det ju värre med Corona igen och den här svängen var ju ännu värre, men det var ändå som man hade rutin på karantänlivet nu. Hålla distans, vara kreativ och träffa vänner utomhus och det här året har jag nog slagit personligt rekord i att äta grillad korv 😉

Och även en hel del pinnbröd!

Annons

Jag har gästat Nyhetsmorgon några gånger och bakat med både äpplen och saffran. Det är alltid lika mysigt att vara där!

Under hösten har jag även kickat igång min gamla Youtube-kanal Fredriks Fika, och även startat en serie med Swedish Fika där jag översätter klassiska svenska recept till engelska. Det är så kul!

Att sammanfatta det här året är inte så lätt. Ett hemskt år med mycket sorg, men det finns även massor av saker som man kan glädjas åt som att vi lever, är friska och vi faktiskt har kunnat göra ganska mycket trots allt. Vi kunde ha satt oss och surat och tyckt att allt var skit, men vi gjorde det bästa av situationen och på köpet fick vi nya upplevelser som t.ex. fjällvandringen. Jag tror nog jag är den som tittat på den videon flest gånger haha, jag tycker att det var så underbart!

Jag vill även skicka extra kärlek till alla inom vården som gjort mer än vad vad vi ens kan förstå. Alla handlare, restaurangbranschen och företagare som har haft det kämpigt. Jag är så oerhört imponerad av allas kreativitet under året.

Annons

Nu blickar vi fram mot 2021, och det absolut endaste jag önskar mig med hela det året är att vi får bukt med pandemin och att vaccinet fungerar. Slår det in så kommer 2021 bli det bästa året någonsin!

Gott slut, och gott nytt år! Tack för att ni hänger med mig här på bloggen!

Godaste nyårsdesserten: Vit chokladmousse med hallon!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

 

Annons
Dela på:

5 kommentarer till “Årskrönika 2020”

 1. Klaus.d.f.k.hartmannk skriver: 31 december, 2020

  Härligt skrivet! Tackar! Önskar er alla.💜 ett riktigt ”GOTT NYTT ÅR”


  1. Fredrik Nylén skriver: 1 januari, 2021

   Tack snälla! Gott nytt år till dig med!


 2. Viktoria skriver: 1 januari, 2021

  Gott nytt år och tack för alla fina recept och för din härliga positiva utstrålning 💜


  1. Fredrik Nylén skriver: 1 januari, 2021

   Tack snälla! Gott nytt år!


 3. Lotta skriver: 1 januari, 2021

  God Fortsättning och tack för alla fina recept!💕


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar