Annons

Att flytta från Stockholm till Hofors, 6 månader senare!

Jag har tänkt att jag skulle skriva en liten uppdatering om hur det går för oss här i Hofors! Vi har nu bott här i sex månader eller snarare sju, och vi trivs fortfarande precis lika bra!

Vi var klara med Stockholm och vi är så nöjda över vårt beslut!

hofors

Vad är det som får mig att känna så då? Jag mår på det hela taget så mycket bättre, visst kan det ha att göra med att jag inte längre jobbar två jobb, men det är bara så skönt och lugnt här! Jag har gått ner en hel del i vikt eftersom jag har mer tid att träna, och jag lagar alla luncher åt mig själv istället för att äta ute varje dag.

Annons
Annons

Utbudet på hämtmat är väl helt ok i Hofors, men pizza och kebab blir ganska snabbt rätt trist 🙂

kaktus

Det absolut bästa med att flytta från Stockholm är att inte behöva trängas på tunnelbanan, sitta fast i köer, och hela tiden känna att man ska göra mer, uppleva mer, tjäna mer… ja allt var lite mer i Stockholm. Här i Hofors så finns allt vi behöver, vi går till Bruket (centrum) på ett par minuter, det finns fyra gym ( jag har kort till tre av dem) och det är fortfarande inte ens hälften så dyrt som ett kort på SATS 😉 Skog, sjöar, natur är precis vid knuten och det är helt underbart att bara gå ut och vara!

Jag måste också säga att alla Hoforsbor är så otroligt trevliga! Vi älskar att gå ner på Bruket och handla, och man träffar alltid på någon som är lite pratsugen, så då står man och babblar lite. Nu är jag ju Hoforsbo i grunden, men jag tycker att det är ännu trevligare nu än när jag var liten.

sovrum

Något av det första vi gjorde när vi flyttade hit var att fixa iordning sovrummet. Måla om, bygga sänggavel och pyssla om det med massor av kärlek. Du kan läsa mer om det här: Bygga egen sänggavel

fonsterpynt

Emil har ägnat sig mycket åt att pynta överallt, och han gör det så bra! Vi har små stilleben i varje fönster, och han har fått dille på blommor i pyttesmå krukor 🙂

Boken Fredriks Fika

Första tiden ägnade jag åt att skriva, baka och fotografera min bok som nu är klar! Det är helt fantastiskt att äntligen få hålla i den, bläddra och se slutprodukten!

måla om huset

Vi har även varit ute mycket i sommar, och då har vi ägnat oss att måla om huset! Vi har som mål att hinna med en sida i år, och det kommer vi att lyckas med. Vi har valt en dunkelgrå/blå färg som vi är supernöjda med.

hammock

Här har vi spenderat en hel del tid också, bara sitta och gunga i hammocken och läsa en bok, eller fika. Bästa investeringen i sommar var den här paviljongen!

flytta till hofors

Köket är ju platsen som jag spenderar mesta tiden av dagarna, och här har vi byggt en köksö och jag gjorde galna loppisfynd! Stolar, soffa och bord för prick 500! Älskar att sitta här och bara dricka en kopp kaffe. Blir du sugen på att bygga din egen köksö så kan du hitta det inlägget här: Bygg din egen köksö

odla tomater

Här är ett av Emils projekt 🙂 Han är väldigt stolt över sina tomater som han har odlat från frö 🙂 Vi har testat dem, och de är otroligt goda!

fönster

Så sammanfattningsvis så har vi det väldigt bra, och ser fram emot vintern nu! Tända en brasa i kaminen, skotta lite snö, och inte behöva skrapa och måla på ett bra tag 🙂

Jag gjorde en liten rundtur här hemma när jag gjorde min Fika-film, vill du se mer hittar du det här: En fika med Fredrik

bo i en ombyggd kyrka

Såhär såg det ut precis när vi flyttat hit: Äntligen på plats

Annons
Dela på:
Annons

Laddar