Annons

Baguetter på surdeg med vallmofrön

Baguetter passar till allt! Här är en variant gjord på surdeg och vallmofrön. Det kan vara en god idé att göra dessa bröd innan du dammsuger, för vallmofröna har en tendens att sprida sig både lite här och där!
4 Baguetter

En sats fördeg
Blandas med: 450g vatten
600g ekologiskt vetemjöl200g rågsikt20g havssalt
Kör 4 minuter på medelhastighet i degblandaren, låt vila 4 minuter och kör sedan 4 minuter till.

Annons

Blanda i havsaltet och kör degen de sista 4 minuterna.
Smörj en plastlåda eller bred form med 1 msk rapsolja. Lägg degen i formen och låt vila 30 minuter, vik in kanterna mot mitten, vila 30 minuter till och vik sedan sista gången. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek.

Annons

Tippa ur degen på ett mjölat bord, dela degen i fyra längder utan att knåda den. Vrid bröden och lägg dem på bakplåtspapper.
Värm ugnen till 250 grader, antingen med en plåt eller baksten i ugnen. I boten av ugnen ställer du en liten form so du kan slänga i 2-3 isbitar i.
Pensla bröden med vatten och strö på rikligt med vallmofrön. Använd en vas kniv och skär snitt i bröden.
Lägg bröden på den heta plåten/bakstenen och släng några isbitar i formen. Gräddas i ca 20 minuter tills bröden har en härlig färg! 

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar