Annons

Bak- & Chokladmässan, samt glutenfria hallongrottor!

Igår så var jag och Maria a.k.a Made By Mary på Bak och Chokladfestivalen, dels för att provsmaka en massa goda chokladpraliner och kakor, men också för att träffa Maria Blohm och Jessica Frej som nyligen släppt deras bok Nytt Fikabröd! Boken är fylld med smarriga recept på glutenfria bakverk, och vi fick även testa att baka några.

Annons
Annons

Receptet på hallongrottor bjuder de på lite längre ner här på sidan! IMG_6924_Fotor_Collage

Vi började med att gå ett varv kring alla utställare, men vi hade så mycket att prata om så vi glömde först bort chokladen 🙂 Andra varvet var vi mer seriösa och här nedan träffade vi en trevlig prick som berättade allt om choklad och chokladhalter. Vi ville ha en bestämd punkt när mjölkchoklad blir mörk choklad och vise versa. Tydligen inte så lätt som man tror. IMG_6924

Är du en riktig chokladälskare så är mässan ett måste! Jag tycker inte så mycket om mörk choklad, men älskar mjölkchoklad, Mörk choklad kan fungera när man bakar dock, men just när man bara ska njuta lite, då vill jag ha mjölkchoklad 🙂

IMG_6930

Efter ett par timmar av skratt och våra magar var mer eller mindre fyllda till bredden med choklad av diverse smaker så var det dags att baka lite!

Vi träffade Maria och Jessica, två riktiga sötnötter som bjöd på både sig själva och mycket goda bakverk!

_MG_7021

Första boken Nytt bröd har gått åt som smör i solsken, och nytt fikabröd har fått en raketstart! Böckerna finns bland annat på Adlibris om du blir nyfiken på att veta mer!

De jobbar även på en tredje bok som ska vara mer matinriktiad. Vi fick smaka små minipizzor med glutenfribotten, riktigt goda!

IMG_6938

Dags att baka! Maria får hjälp av Jessica så att det inte blir kladd överallt 🙂

_MG_6975

Vi var 5 stycken som hade samlats, här är Magdalena från Baka och Dekorera och Nilla från Nillas Kitchen i full gång med hallongrottorna!

_MG_6990

Annons



Maria och Annelie från Bakverkeriet står och ordar om chokladsnittarna… Medan jag och Magdalena upptäcker att smeten till kakorna är god precis som den är 🙂

_MG_7014_Fotor_Collage3

Vi testade tre sorters kakor från boken, och du skulle aldrig märka att dessa var glutenfria! Hur goda som helst! _MG_7014_Fotor_Collage

Jag frågade om jag fick dela med mig utav ett recept till er också såklart! Här är receptet på hallongrottorna, enkelt och supergott!

Ingredienser
25 kakor
120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g strösocker
100 g rumsvarmt smör
100 g maizena
30 g majsmjöl

50 g hallonsylt
små kakformar

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Blanda alla ingredienser utom sylten till en deg
3. Dela degen i 25 lika stora bitar
4. Rulla varje bit till en boll, lägg en boll i varje form och placera på en plåt
5. Tryck en liten grop i varje boll
6. Lägg en liten klick sylt i varje hål
7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter

_MG_7026

Hemkommen så var jag väldigt nöjd, trevligt sällskap, lite shopping, en massa skratt, bakat och nya bekantskaper, kan man begära mer av en kväll?      _MG_7029

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar