Annons

Bakad cheesecake med citron och vanilj

Bakad cheesecake som blir riktigt smakrik och god! Lite roligt och annorlunda att bjuda på till fika eller efterrätt!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Annons

Bakad cheesecake, 10 bitar

Pajskal
150 g digestivekex
50 g rumsvarmt smör

Fyllning
400 g färskost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 st ägg
finrivet skal och saft av 1 st citron
0,75 dl vetemjöl
1 dl crème fraiche

Till servering
frukt eller bär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform på 24 cm i diameter.
3. Rör samman färskost och socker, tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
4. Riv skalet, endast det yttersta från citronen. Pressa ur saften.
5. Vispa ner mjöl, crème fraiche samt saft och skal från citronen i färskosten.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
7. Servera med färska bär eller frukt.

Annons

Vill du ha fler recept på cheesecake så hittar du alla mina recept här: Fredriks cheesecake

Dela på:

Annons

Laddar