Annons

Bakerian i Hofors

Idag har jag varit på besök på Bakerian, ett nyöppnat bageri och café i Hofors. Om du aldrig haft någon anledning att stanna till i Hofors tidigare så är detta ett perfekt tillfälle för dig! Här finns det bullar, kakor, godbitar och rustikt bröd, något för alla! Allt är bakat från grunden, inga genvägar 🙂

IMGP8389

Jag möts av två glada bagare och tillika ägare Jaana och Katarina som håller på att baka för fullt.

Annons

Katarina berättar att sedan de öppnade den 7e maj i år så har det varit fullt upp, och det är otroligt roligt!

IMGP8399

IMGP8354

Bageriet är ljust och öppet med både fönster mot vägen och mot cafédelen, så Katarina och Jaana kan se ut, men även besökare kan se in. Det vinkas och hejas om vartannat med bakandet. Jag känner mig direkt som hemma och bombarderar dem med frågor om allt möjligt 🙂

IMGP8363Katarina säger att det är så härligt att stå att baka, och sedan när man kikar ut mot caféet så hör man sorlet från besökarna och att det värmer i hjärtat. Det är så härligt att driva eget och vara sin egen chef. ”jag är chefen säger Jaana” och båda skrattar hjärtligt 🙂 Känslan är verkligen att det är mycket hjärta, värme och glädje i Bakerian.

IMGP8359

Annons

Just idag så är det även två praktikanter från Petreskolan där, Jaana går igenom hur de ska göra ett härligt grovt bröd. – Ni får använda händerna så att ni känner strukturen. (Underbart tips, det är ju så roligt att använda händerna!)

Jag var tvungen att få lite tips om bakningen, vad är era bästa baktips?

Jaana  – Mitt bästa baktips är att använd riktiga råvaror. Riktigt smör, fet mjölk och inga halvfabrikat. Då blir det riktigt gott!

Katarina – mitt bästa baktips: Tålamod och tid 🙂 Det kommer man långt på!

IMGP8395

Gå och ta lite fika du säger de åt mig, och jag dök på kardemummabullarna direkt! Luftiga, saftiga, perfekt mängd kardemumma. Kärlek i en bulle! Jag frågar hur de kan få dem så härligt luftiga? – Knåda degen länge, riktigt länge! Det ska kännas när man drar i degen att det nästan är som klister av glutentrådarna, då blir det bra!

IMGP8367

Jaana skickar med mig en hel påse bullar hem till mormor, morfar och Emil – Det var de godaste bullar jag ätit på länge säger mormor! Morfar äter två, och Emil låter bara: Mmmmm

IMGP8405

Så nästa gång ni åker igenom Hofors, stanna till, ta en bulle och en god kopp kaffe och hälsa på dessa härliga brudar, väl värt det! Om du åker från Falun så är det innan rondellen, och från Gävle så är det precis efter rondellen 🙂 Adressen är Faluvägen 11 för dig som älskar att köra med GPS:en.

IMGP8390

Tack för en härlig dag, jag kommer snart och hälsar på igen!

 

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar