Annons

Banankaka – Enkelt och gott!

Du vet när man köper en stor knippe bananer, så blir det alltid ett par som börjar bli liiiite för bruna för att de ska vara sådär aptitliga som man vill att en banan ska vara. Det är då du gör min enkla banankaka! Den är riktigt saftig och fantastiskt god!

banankaka

Banankaka kan man så klart skoja till med lite hackad choklad, någon fräsig frosting om man vill, men jag tycker att denna är god precis som den är!

Är du på jakt efter riktigt goda mjuka kakor så hittar du alla mina recept här:

Annons
Annons

Banankaka, 12 bitar

100 g Smör
0,5 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
2 mogna bananer
3,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en avlång form på 1,5 liter.
2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Skala och mosa bananerna.  Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver.
4. Rör ner banan, mjölblandning, smör och mjölk i äggvispet och rör ihop till en jämn smet.
5. Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter.
6. Känn med en sticka att kakan är klar, låt vila i formen 10 minuter innan du stjälper upp den på serveringsfat.

banankaka

Ett tips när du ska smörja formen som fungerar till alla recept där man ska smälta smöret. Smält 5 g extra smör så är det enkelt att doppa penseln i det smälta smöret och smörja formen!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

banankaka

Den här var verkligen hur god som helst, jag och Harry testade en bit direkt när den var nybakad. Harry är mina bästa kompisars son, och även grannar, så han får testa en hel del. Ofta blir betyget 99 av 100, men det är ofta oklart vad som skulle ha gjort den en 100 🙂 Han kanske bara vill att jag ska ha något att sträva mot!

Här är ett tips på ett supergott bananbröd som du också kan göra när bananerna börjar bli lite tråkiga. receptet hittar du här: Bananbröd

Bananbröd

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar