Annons

Bästa Pepparkakshusdegen

Idag påbörjar jag veckoprojektet Pepparkakshus 2013!
Kommer uppdatera min sida på Facebook och Instagram hur det går under veckan, kommer att bli spännande! Allt man behöver (utöver ingredienserna) är tid och tålamod…

Annons

Har varken eller, men i år slår jag på stort! Nedan är receptet på degen som jag använder för att ha en stabil grund till husets alla delar. Vad gör vi? Nu kör vi!

250 g smör
2 dl ljus sirap
4 dl socker
2 msk kanel
1 msk malen kardemumma
1 msk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
2 dl vatten
1 msk bikarbonat
13 dl vetemjöl

1. Smält smör tillsammans med sirapen i en kastrull
2. Mät upp socker och alla kryddor i en stor bunke
3. Slå över det smälta smöret och sirapen och rör om ordentligt
4. Häll i vattnet och rör om igen, låt blandningen svalna till rumsvarmt
5. Blanda mjöl och bikarbonat ordentligt och sikta ner i smeten och blanda väl. Degen blir rätt lös, men den sväller under tiden den vilar… För nu ska den stå 1-2 dagar!

När det ska bakas av så är det bra att baka alla bitar med liknande storlek samtidigt. 175 grader mellan 5-20 minuter beronde på storlek! Skorsten = 5 minuter. Långsida på en vägg typ 15-20!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar