Snart är det dags för våffeldagen, men helt ärligt, våfflor är ju precis lika gott året om! Här är ett recept på mina bästa Belgiska våfflor. De blir fluffiga och samtidigt riktigt saftiga då jag gör smeten på filmjölk. Servera med lite färska bär, grädde, lönnsirap så är det ett perfekt litet fika! De här blev faktiskt min lunch idag :) Ibland får man faktiskt unna sig en våffellunch! Belgiska våfflor går att göra på många olika sätt, jag har sett att en del använder en jäst deg t.ex, så det måste jag bara testa någon gång. 25e mars så är det våffeldagen så jag har ju gott om tid att testa lite olika! Ingredienser till 12 Belgiska våfflor 5 dl vetemjöl 1/2 dl socker 2 tsk bikarbonat 1 msk vaniljsocker 1/2 tsk salt 4 ägg 150 gram smält, avsvalnat smör 5 dl filmjölk Gör så här: 1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan. 2. Vispa ihop äggen med filmjölken. 3. Tillsätt de torra ingredienserna och smöret och vispa till en slät smet. 4. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn tills de är gyllenbruna. 5. Pudra våfflorna med lite florsocker och servera gärna med färska bär. När man gör belgiska våfflor behöver man ett speciellt våffeljärn för att de ska bli så höga som man vill. Men har du inget sådant så går det utmärkt att göra den här smeten i ditt vanliga våffeljärn såklart! Jag har testat att göra det här receptet med lakrits också, en riktig smakhöjare! Det hittar du här: Belgiska våfflor med lakrits