Annons

Belgiska våfflor – Hotellvåfflor

Det här blev verkligen som en våfflor som man får på hotell! Underbart fluffiga och goda våfflor som inte bakas på bakpulver utan med jäst! Det gör att smeten får god tid att utveckla smakerna och det blir bara så gott! Vill du göra en snabbare variant så kan du använda 1 matsked bakpulver istället för jäst och skippa att ljumma mjölken till 37 grader, annars exakt lika tillvägagångssätt.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se en video när jag bakar dessa:

Annons

Belgiska våfflor med jäst, 12 st

100 g smör
4,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
3 ägg
+ lite smör till våffeljärnet

Gör så här:
1. Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölk och smörblandningen.
3. Blanda i salt, socker och vaniljsocker och mjöl i bunken.
4. Separera äggulor och äggvitor, vispa ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
5. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa 30 minuter.
6. Grädda våfflorna, jag brukar smörja med smör vid första våfflan, sen brukar jag inte smörja mer.
7. Servera med en favoritsylt och vispgrädde

Jag gjorde en enkel kompott på 500 g frysta jordgubbar och 250 g syltsocker med pektin. Låt koka upp och sjuda 5 minuter.

Annons

Vill du ha fler smarriga recept på våfflor så hittar du massor av inspiration och varianter här: Våfflor

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/kardemummavafflor/