Annons

Belgiska våfflor med Lakrits!

Nu har jag tagit fram ett till recept tillsammans med underbara Haupts Lakrits! Denna gång lakritsvåfflor, och vad passar väl bättre än att publicera det på självaste våffeldagen! 😉

Belgiska våfflor

Våfflorna blev magiskt goda, och det är verkligen något som du borde testa! Jag har hört många som säger att de inte tycker om lakrits, eller som använder turkisk peppar och kallar det ”lakrits” men där är det mest pepparen som man känner.

Annons

Lakrits har en söt smak och går att använda istället för t.ex vaniljsocker så får du helt nya smakupplevelser!

Lakritsvåfflor

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 tsk bikarbonat
2msk Haupt lakritspulver från Kalabrien
1/2 tsk salt
4 ägg
150 gram smält, avsvalnat smör
5 dl filmjölk

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan.
2. Vispa äggen lätt i en annan skål och blanda i smör och filmjölk och tillsätt vätskan till mjölblandningen. Rör om ordentligt.
3. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn tills de är gyllenbruna.
4. Vispa grädden med lite lakritspulver.
5. Servera gärna med färska bär

Haupts Lakrits

Jag använde ett lakritspulver från kalabrien som är det absolut godaste lakritspulverjag testat, det smakar verkligen lakrits och har en rund och fyllig smak. Det är också mörkare än andra lakritssorter som gör att det blir mer ”lakritsfärg” på bakverken utan att man behöver tillsätta färgämne.

Våfflor till våffeldagen

Jag använde mitt belgiska våffeljärn från Nordic Ware, det är ett sådant där som man har på stekhällen och som är lätt att stuva undan istället för att ha ännu en maskin i hemmet, det gillar jag!

belgiskt våffeljärn

AnnonsMåste tipsa om Haupts otroligt goda påskgodis också, så söta burkar och smak av rörsocker- och honungskaramelliserade italienska mandlar omgivna av lakritspulver från Kalabrien, salmiak och vit choklad. MUMS!Glad påsk!

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar