Annons

Biskvier med Havtorn

Biskvier kan vara så himla gott, idag gjorde jag en biskvi så som jag vill att de ska smaka. En rejält bakad mandelbotten som smakar mycket och till fyllning hittade jag på en smörkräm med havtorn. Om du inte smakat havtorn tidigare så är det på tiden.

Annons

Detta bär doftar och smakar som ingenting annat, helt underbart!

Ingredienser till 25 stycken
Mandelbotten
2 st äggvitor
200 g mandel
200 g florsocker

Smörkräm med Havtorn
200 g Havtorn
0,5 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula

Garnering
200 g mörk choklad + några droppar matolja
Skålla och mal mandeln, det ska bli 200 g efter att du malt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och florsocker ordentligt och rör ner i äggvitorna. Rulla degen till bollar och platta till på bakplåtspapper, grädda i 225 grader i ca 8-10 min.






 
Mosa havtornen med strösockret och sila vätskan, mosa runt lite med en sked för att få ut så mycket vätska som möjligt. Blanda vätskan med maizenan och koka upp så att du får en kräm. Låt krämen svalna helt.
Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt, smaksätt med havtornskrämen och vispa till slut i äggulan.


Fördela smörkrämen på de svala kakbottnarna. Ställ kakorna i kylen ca 30 minuter så att smörkrämen stelnar.


Smält chokladen med några droppar matolja. Doppa biskvierna i chokladen och lägga på ett galler så att överflödig choklad rinner av.

När chokladen stelnat så är det bara att hugga in!!

Annons
Dela på:
Annons

Laddar