Annons

Biskvier med Lakritssmörkräm

Biskvier är verkligen inte så himla krångligt har jag kommit fram till. Kladdigt = ja, men så attans svårt är det ju faktiskt inte! Så idag bjuds det på riktigt smarriga lakritsbiskvier, och inte vilken lakrits som helst utan Saltlakrits! Om du undrar varför min smörkräm inte är svart, så är det för att lakrits inte är svart om man inte färgar den först 🙂

Biskvier med lakrits

När jag gör biskvier så brukar jag antingen mala mandel själv (vilket är tidskrävande) eller så som jag gjorde idag, använde mandelmjöl.

Annons

Tycker att smaken på botten blir så mycket godare när man använder det istället för mandelmassa. Det blir liksom ännu mer nötig.

Lakritssmörkräm

Ingredienser till 25 stycken

Mandelbotten
2 st äggvitor
200 g mandelmjöl
200 g florsocker

Lakkritssmörkräm
100 g smör
1 dl florsocker
1 msk lakritspulver
1 äggula
1/2 tsk salmiaksalt
(Eller en msk saltlakritspulver)

Garnering
200 g mörk choklad

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
3. Blanda mandeln och florsocker ordentligt och rör ner i äggvitorna.
4. Rulla degen till bollar och platta till på bakplåtspapper, grädda i 200 grader i ca 8-10 min. Låt kakorna svalna helt.
5. Vispa upp smöret till fyllningen och tillsätt florsocker samt lakritspulver och salmiaksalt. Tillsätt äggulan under fortsatt vispning.
6. Fördela krämen på kakorna, det ska liksom bli som ett ganska flackt berg. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt hård
7. Finhacka chokladen. Smält 2/3 i vattenbad.
8. Ta av chokladen från värmen och rör i resterande choklad tills den har smält. Låt chokladen svalna så att smörkrämen inte smälter när du doppar kakorna.
9. Doppa kakorna i chokladen, ställ dem på ett galler så att chokladen och låt stå i rumsvärme tills chokladen stelnat.

hemmagjorda biskvier

Att göra egna biskvier och bjuda på till fika är verkligen lite lyxigt. Biskvier går att smaksätta på så otroligt många olika sätt. Om du är sugen på en speciell smak så kollar du bara upp ett recept på den smörkrämen, sen är det bara att göra 🙂

Biskvier med saltlakrits

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar