Annons

Blåbärskaka – Segmjuk och drömgod!

Den här blåbärskakan är bland det godaste jag smakat! Segmjuk, söt och bara precis sådär god som man hoppas att en blåbärskaka ska vara! Det här är verkligen ett av mina favoritrecept på muka kakor och jag har tetsat att göra den både med rabarber och hallon och det blir lika gott varje gång!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Blåbärskaka, 8 bitar

150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl blåbär, färska eller frysta

Till servering:
Råkram, recept: Råkräm

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Strö över blåbären över hela kakan.
5. Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Det är väldigt olika på ugnar.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den på ett fat.
7. Servera gärna med lite råkräm!

Annons

Vill du ha fler recept med blåbär? Kika då in här: Baka med blåbär

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar