Annons

Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke

Sommaren är här!
Ut i skogen och plocka blåbär, ta med kaffe och fika så är det så ljuvligt så det knappt går att beskriva! Blåbär är mitt bästa bär, syrligt, sött och blått! 

Annons



Här är ett lättlagat recept när ni kommer hem och vill göra något med alla blåbär.


6 portionsformar


Fyllning

6 dl blåbär
0,5 dl socker
1,5 tesked maizena1,5 tsk nypressad citronjuice
1 krm salt
Blanda allt i en skål till fyllningen.

Knäckiga Täcket

75 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3/4 dl vetemjöl 
1/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk
1 tsk nystött kardemumma


Kardemumma ska vara nystött i en mortel, då smakar den som allra bäst!
 


Smält smöret och ha i mjölken och sirapen. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet.


Fyll formarna med 1 dl av blåbären, klicka ut pajtäcket på portionsformarna.Ställ formarna på gallret till ugnen med ett bakplåtspapper under så att du undviker kladd.


Grädda i 175 grader ca 20 minuter tills täcket har en fin färg. Ät med vaniljsås eller glass!

Du kan använda samma recept och göra en stor paj också, då är det bara att dubbla alla ingredienser och köra 175 grader i ca 30 minuter.

Det ska synas att man plockat!

Annons
Dela på:
Annons

Laddar