Idag var jag sugen på en riktigt god småkaka, och bondkakor är verkligen hur gott som helst. Jag brukar tänka så om klassiker, det skulle aldrig bli en klassiker om det inte var riktigt gott 🙂
Tricket för att lyckas med dina bondkakor är att ha ordentligt rumsvarmt smör.
Vill du ha tips på fler småkakor hittar du massor av recept här: Småkakor
Bondkakor, 30-40 stycken
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
25 g hackad sötmandel
Gör så här:
1. Vispa ihop smör, strösocker
och sirap.
2. Blanda vetemjöl och bikarbonat
och arbeta in i smöret. Till sist blandar du i hackad mandel.
3. Rulla degen till en rulle (rund eller fyrkantig, eller varför inte trekanter 😉 )
4. Lägg rullen i kylen i 30 minuter.
5. sätt ugnen på 200 grader.
6. Ta ur rullen ur kylen och skiva kakor på 0,5 cm med en vass kniv.
7. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i 5-7 minuter.
Jag gjorde mina fyrkantiga, mest för att jag tycker det är så himla svårt att få dem runda 🙂 Det är ju ändå smaken som är det viktigaste!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Gillar du knäckiga goda kakor så måste du testa det här receptet på klacklappar, riktigt knäckiga och krispiga småkakor! Receptet hittar du här: Klacklappar