Annons

Bostongurka – Hemgjord Bostongurka

Det här blev jag bjuden på av Emils mamma i Floby och nu är jag helt såld! Bland det godaste jag ätit och att kalla det Bostongurka är nästan fel, för det här är 1000-gånger godare! Det är en perfekt balans på lagen och allt tillsammans blir bara helt perfekt. Vi åt den här med korv som sig bör, men det är ett riktigt gott tillbehör till de flesta maträtter. Det bästa var att den var gjord på vanlig slanggurka så man måste inte leta reda på någon speciell sort.

Annons

Receptet blev ungefär 1 liter bostongurka, så jag fördelade i fler mindre burkar så är det en perfekt gå bort-present!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Hemgjord Bostongurka

800 g gurka
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten purjolök
1 msk senapsfrö

Lag:
3 dl strösocker
1 msk salt
2 dl ättikssprit 12%
2 dl vatten 2 msk dill

Gör så här:
1. Skölj och riv gurkan, skölj och finhacka paprika, lök och purjolök. Lägg i en bunke tillsammans med senapsfrö.
2. Koka upp 1 liter vatten och häll över grönsakerna. Låt stå 30 minuter, häll sedan av vattnet.
3. Koka upp socker, salt, ättika, vatten och dill. Tillsätt gurkblandningen och låt sjuda 10 minuter. Blandningen ska bli tjock och simmig, är det mycket vätska kan du hälla av den.
4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylskåp. Håller riktigt länge i kylskåp, minst 6 månader/oöppnad burk.

Annons

Det stod inte i receptet varför man först la grönsakerna i kokande vatten, men jag kan tänka mig att det är för att vara säker att få bort eventuella bakterier eller smuts som finns på grönsakerna så att bostongurkan håller riktigt länge.

Godaste korven jag ätit med hemgjord bostongurka!

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar