Annons

Bountybitar Paleo-style!

Idag testade jag ett recept som min kompis Carola brukar göra. Bountybitar á la Paleo, vilket betyder att det är utan tillsatt vitt socker, mjölkfritt och glutenfritt. Dessa är lätt sötade med honung och var precis hur goda som helst!

bounty paleo

När du väljer choklad så ska du välja en choklad med hög kakaohalt t.ex 70+
Vill du lära dig mer om Paleo och bor i närområdet av Hofors så borde du kika in på hennes hemsida, det brukar finnas kurser och massa annat nyttigt där:

Annons

Aktivera Meta-Flera

kokos paleo

Ingredienser till 10 bitar:
2,5 dl kokosmjölk
1 + 2 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad

Gör så här:
1. Sjud kokosmjölken plus 1 dl av kokosflingorna tillsammans med kokosoljan i 15 minuter.
2. Ta av kastrullen från plattan och blanda i 2 dl kokos, honung, vaniljpulver och salt. Rör om ordentligt och ställ kastrullen i kylen tills fyllningen har stelnat.
3. Ta fram fyllningen och forma antingen bitarna i klassisk bountyform eller som bollar.
4. Smält chokladen. Ett tips för att inte få flammig choklad när den stelnar är att riva/finhacka chokladen, smält sedan hälften och ta av från värmen och rör i resterande choklad. Då brukar den bli riktigt bra!
5. Doppa bitarna i chokladen, du kan toppa bitarna med lite flingsalt eller med kokosflingor för att piffa upp dem lite!

bountybollar paleo

Hoppas du blir sugen på att testa dessa gobitar! Vill du testa mer inom Paleo så hittar du alla mina recept här: Fredriks Paleo

baka paleo

 

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar