Annons

Brioche Bouclettes- Briochelockar!

Idag kände jag för att testa något franskt, det fick det bli Brioche Bouclettes! Lite slarvigt utryckt så blir det Briochelockar 🙂 Ljuvligt söta släta bullar med smak av vanilj. Längre ner på sidan så finns det en steg-för-stegbeskrivning hur jag gjorde lockarna.

Annons

Jag lovar, ditt kök kommer att dofta som ett bageri i Paris när du bakar dessa!

Briochelockar

Det var verkligen superkul att göra de här bullarna, ett enkelt sätt att få ett häftigt mönster!

02082015-_MG_1958

Ingredienser till 6 stora bullar:
1,5 dl mjölk
12,5 g jäst
360 g vetemjöl (6 dl)
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
80 g rumsvarmt smör
2 äggulor
1 ägg + 1 tsk vatten till pensling

Gör så här:
1. Ljumma mjölken i en kastrull så det når ca 35-37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Blanda ihop mjölk, de torra samt äggulorna. Avsluta med att arbeta in smöret skuret i små bitar. (Degen känns torr innan smöret arbetas in, bra att veta!)
4. Knåda degen ordentlig på ett bakbord eller i maskin i ca 10 minuter.
5. Lägg degen i skålen, plasta den och låt degen jäsa i 1,5 timme till den dubblat i storlek.
6. Dela degen i två bitar, knåda den inte. Kavla ut degen tunt och stick ut rundlar på 5 cm i diameter.
7. Lägg tre rundlar omlott och rulla ihop, dela sedan rundeln och lägg bitarna uppåt i en stor bullform. (Se bild nedan)
8. Lägg bullarna på en bakplåt och täck med en duk, låt vila i 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
9. Vispa samman ägg och vatten och pensla bullarna. Baka mitt i ugnen i 15-18 minuter och bullarna har fått en fin färg och känns lätta.
10. Låt bullarna svalna och pudra med lite florsocker innan servering.

Brioche Bouclettes

Hoppas du blir sugen att testa dessa, för det var verkligen värt det när de var klara!

02082015-_MG_1947

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar