Annons

Brioche med Parmesan & Örter

Idag blev det en brioche fylld med parmesan och örter. Det nalkas spelkväll och lasagne så jag kände att ett gott bröd skulle passa utmärkt! Ett härligt lufigt bröd som smakar gudomligt gott!

Annons


Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
25 g jäst
3 msk vatten
3 st ägg
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
300 g mjöl
30 g finriven parmesan
2 msk hackade färska örter efter smak

Annons

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet
2. Tillsätt salt och socker och arbeta ned mjölet till en rätt fast deg
3. Tillsätt det rumsvarma smöret lite i taget till det är helt blandat med degen
4. Ställ degen i en bunke med lite plastfilm på i kylskåpet 1-2 timmar så degen blir riktigt kall
5. Blanda parmesan och örter
6. Ta fram degen ur kylen och dela degen i 10 bitar
7. Platta ut varje bit till en rund kaka och lägg i lite ost och örter, vik ihop igen till en boll.
8. Placera bollarna antingen i en briocheform, eller en rund springform. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5 timme. (Jag hade även lite ost och örter över så det fick också åka på:)
9. Baka av brödet på 225 grader 15-20 minuter

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar