Annons

Broccoligratäng med körsbärstomater

Lättlagad mat som den här broccoligratängen är ju bara bäst! Den här äter vi precis som den är med lite sallad till, men man kan även servera den som tillbehör till kanske en bit lax.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Broccoligratäng, 4 portioner

2 buketter broccoli  (ca 500 g totalt)
1/2 paket cocktailtomater
3 ägg
2 dl creme fraiche (Lätt eller vanlig spelar ingen roll)
1 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och svartpeppar

Gör så här:
1.  Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp vatten i en kastrull, salta lite lätt. Dela broccolin i bitar och koka den 2 minuter så att den blir lite mjuk men fortfarande inte genomkokt. Sila av vattnet och fördela broccolin i en form på cirka 20×30 cm.
3. Skölj och dela tomaterna och lägg i formen. (Jag sparade några och la på sist för att få lite färg på gratängen)
4. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, ost, salt och peppar.
5. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min tills den gått fin färg.

Broccoli har ju en så fantastisk färg så man blir ju glad bara man ser den!

Annons

Vill du ha fler middagstips så hittar du massor av mina recept här: Fredriks middagstips

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar