Annons
Annons

Bröd i långpanna med rågsikt

Jag bakar ofta bröd i långpanna och idag blev det ett bröd med rågsikt, linfrö och vetemjöl. Det blev riktigt fluffigt och smakrikt och perfekt att baka i långpanna så att man får många bröd direkt. Jag dryser alltid in de här bröden så har jag bröd till frukost sen.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Bröd i långpanna med rågsikt, 16-20 st.

50 g jäst
6 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
6 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37 grader och blanda med jästen.
2. Tillsätt honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller dubbelt så lång tid för hand.
3. Täck bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-40 minuter.
4. Smörj en långpanna med smör. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en jämn rektangel lika stor som långpannan. Min långpanna är 30×40 cm.
5. Fördela degen jämnt i långpannan, strö över lite rågsikt och skär ut rutor med en degskrapa eller kniv. Mitt ögonmått är lite trasigt så mina blir alltid lite ojämna 🙂
6. Täck långpannan med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter tills det fått fin färg.
8. Låt svalna på galler.

Annons

Gillar du också att baka i långpanna som jag gör så har jag samlat MASSOR av recept åt dig här: Baka i långpanna

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/formfranska-i-langpanna/