Annons

Bröd i långpanna med sesamfrön, havtorn och tranbär

Idag så ville jag ha ett riktigt smakrikt frukostbröd med massor av gotta i! Jag kollade runt i skafferiet och hittade bland annat lite torkade havtornsbär som jag köpte för ett tag sedan, och det måste väl passa i ett bröd? Jag kan nu säga att det passar ypperligt i bröd! Havtornstok som jag är 🙂

Frukostbröd i långpanna

Hittar du inte torkade havtorn så kan du bara använda lite mer tranbär.

Annons

Bären jag använde hittade jag i en hälsokostaffär. De har en lite syrlig smak och passade utmärkt att baka med! Jag brukar även knapra lite på dem när jag är sugen på något 🙂

Långpannebröd med sesamfrön

Ingredienserna är till en form på 25*30. Du kan använda en vanlig långpanna också, då är det bara att dubbla receptet!

Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
0,5 dl brödsirap
2 msk torkade havtorn + 2 msk vatten
0,5 dl torkade tranbär
3 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl vetemjöl
2 msk krossat linfrö
1 tsk salt
0,5 dl sesamfrön att ha på toppen

Gör så här:
1. Lägg havtornen i blöt i 2 msk vatten i ca en kvart
2. Rör ut jästen i vattnet
3. Blanda i resten av ingredienserna och blanda ihop till en smidig deg
4. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk
5. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut till en rektangel som täcker formen/långpannan. Lägg brödet i pannan och skär ut så stora rutor som du vill ha.
6. Täck med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
7. Pensla bröden med vatten och strö på sesamfrön
8. Baka mitt i ugnen 13-15 minuter

Bröd i långpanna

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar