Annons

Bröd på egenmalt mjöl

Här är ett recept på bröd som jag gjort på hemmalt mjöl. Så himla gott och roligt att göra! Jag köpte hela vetekorn på nätet och sen malde i min hushållsassistent som har en maltillsats. Så häftigt att få vara med från korn ända till färdig produkt.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Brödkakor på hemgjort mjöl, 4 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk honung
2 msk olja
2 tsk salt
720 g finmalt vete

Gör så här:
1. Mal vetekornen med den finaste inställningen.
2. Smula ner jästen i degbunken och rör ut med det ljumma vattnet.
3. Tillsätt honung, olivolja. salt och allt vetemjöl.
4. Arbeta degen i 8 minuter.
5. Täck bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
6. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar.
7. Forma runda brödkakor på cirka 20 cm i diameter, du behöver inte kavla.
8. Ta ut ett hål i mitten, strö över lite mjöl och nagga bröden. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
9. Värm ugnen till 225 grader.
10. Baka bröden mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.
11. Låt svalna på galler.

Annons

Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du massor av mina recept här: Fredriks bröd

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar