Annons

Brownie Black & White!

Idag blev det en brownie med hälften mörk choklad och hälften vit choklad, det blev en ovanligt god kombo! Jag använde en riktigt mörk choklad på 70% samt kakao i den mörka vilket gjorde att tillsammans blev det alldeles perfekt chokladsmak enligt mig!

Brownie black & white

Man skulle kunna kalla den kladdkaka med vit och mörk choklad också, men den är inte fullt lika kladdig, men lika saftig och härlig! Black and white kallar jag den såklart baserat på Filé Oscar Black & White, en klassiker!

Annons

kladdkaka med vit och mörk choklad

Ingredienser till 20 bitar

Black
75 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1,5 dl socker
1/2 dl kakaopulver
1,5 dl vetemjöl

White
75 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form på ca 25*30 cm med bakplåtspapper.
3. Jag använde två kastruller och gjorde båda smeterna samtidigt.
4. Smält smöret i vardera kastrull, dra av kastrullen från plattan. Bryt chokladen till små bitar och tillsätt i smöret. Rör tills chokladen smält helt.
5. Vispa ner socker, och vispa sedan i ett ägg i taget.
6. Blanda kakao och mjöl till den mörka smeten, blanda vaniljpulver och mjöl till den ljusa. Sikta ner mjölblandningarna i respektive kastrull och blanda väl.
7. Klicka ut den mörka smeten med lite mellanrum i formen. Fördela den ljusa mellan den mörka. Dra med en kniv eller skaftet på en sked både vertikalt och lodrätt för att få smeterna att blandas lite och få ett fint mönster.
8. Baka kakan 18-20 minuter mitt i ugnen.
9. Låt svalna och skär upp i små bitar och pudra med lite kakao och florsocker.

brownie med vit och mörk choklad

Den mörka smeten blir lite fastare än den ljusa, så oroa dig inte för det. Jag klickade lite hej vil, och sedan gjorde jag vad jag kallar swirly-swirl 🙂 Bara att gå loss och blanda ihop tills du blir nöjd, var lite försiktig bara, för det är lite för roligt nästan så att du inte blandar ihop allt! Haha 🙂

Fredriks brownie

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar